Tynnyrisaunan käyttöohje

Olemme kiitollisia, että valitsit juuri tämän tynnyrisaunan. Tässä muutamia neuvoja joilla saat saunasi pidetty vuosienkin kuluttua hyväkuntoisena.

Jotta ovet avautuisivat ja olisi suorassa, aseta sauna tasaiselle ja vajoamattomalle pinnalle. Sauna on käsitelty ulkopuolelta puutervalla. Suosittelemme käsittelyn uusimista ostohetkestä 2-3 kuukauden kuluttua ja sen jälkeen vuosittain keväällä, suosittelemme samaa käsittelyä myös lattialle ja seinille.

Kattomaterjaalina on Icopal bitumikate.

HUOM! Sääolosuhteiden muuttuessa kosteammaksi pidemmäksi aikaa (esim. syksyllä) pitää löysätä saunan ympärillä olevia ruostumattomasta teräksestä valmistettuja vanteita jotka pitää saunaa kasassa(tarvitaessa useita kertoja). Tämä on hyvä tehdä koska pitkään kestävässä kosteudessa puu turpoaa voimakkaasti ja on olemassa vaara että pannat repeää,ovi ei sulkeutu!Kevällä lumien sulamisen aikoihin kiristä pannat(tarvitaessa useita kertoja).

NB!Jos et enää ei kiristä,taivuta vanteita lyhyemmäksi!

Kiukaan ja piipun asennuksessa huomioi, että piipun on oltava katosta läpimenokohdan keskellä, niin että reunoista on tasaset välit piippuun. Ennen kun lämmität, täytä vesisäiliö.

Turvallisuusohjeet:

Vaikka on itsestäänselvää, että lämmittäessä kiuas on tulinen - huomioi ja varo kuumaa kiuasta, siitä voi tulla vakavia palovammoja! Älä jätä saunaa lämmittäessä ilman valvontaa!Älä jätä saunaa lämmitäessä ilman valvontaa! paloturvallisuussyistä älä koskaan lämmitä saunaa ylikuumaksi! Tarkempia tietoja ja vastauksia lisäkysymyksiin antaa saunasi myyjä. Mukavia löylyhetkiä!